Junselems

Allt om motorsport!

Därför ska du investera i Xenonljus

När du är ute och kör är det av allra största vikt att din bil har bra ljus. Om ditt ljus inte håller måttet ökar risken att du ska köra på ett djur eller liknande. Om du väljer Xenonljus får du ett ljussken som är bra för ögat och som gör att du upptäcker faror i tid.

Att ha bra strålkastare på bilen är viktigt, speciellt på vintern när det är mörkt större delar av dygnet. Om du behöver byta lampor på din bil ska du verkligen överväga att köpa Xenonljus. Xenonlampor har en längre livslängd än många andra lampor. En annan fördel är det blåvita skenet som lamporna ger ifrån sig, det är mindre uttröttande för ögat. Om du vill köpa xenon-lampor ska du surfa in på https://www.extraljuskungen.se/xenon/ och kolla om de har något för dig.

Bättre ljus med Xenonljus

Det stora fördelarna med xenonljus är att ljusflödet är tre gånger större jämfört med halogenlampor. Det gör att ljusstrålen når mycket längre och blir bredare. Xenonljus är framtagna för att skapa ett ljus som är kraftfullt och som har en kort antändningsfrekvens. Det är möjligt att välja färgtemperatur och ljusstyrka på lamporna. Xenon har verkligen blivit populärt det senaste åren men det är egentligen inte nya på marknaden.

Fördelarna med Xenonljus:

  • Bättre ljus för ögat.
  • Ger en bred ljusbild.
  • Gör att du ser omgivningen på ett bättre sätt.

Montera Xenonljus själv

Det kanske känns som att det är en hel vetenskap att köpa och montera Xenonljus på bilen. Men det är enklare än du kan tro. I och med den utvecklingen som skett med Xenon har också tekniken att montera xenonljus också förbättrats för att göra bytet enkelt och smidigt. Om du ska byta ut dina halogenlampor mot xenonljus behöver du ett Xenonkit. Kiten kan se lite olika ut beroende på vad du har för behov och vad din bil har för sockel. Ett Xenonkit brukar ofta innehålla instruktionsmanual, monteringstillbehör, Xenonlampor och ballaster. I ditt kit finns allt som du behöver för att kunna montera dina nya Xenonljus. Men om du inte känner att du vill göra det själv kan du alltid lämna in bilen på en verkstad och få hjälp. Tänk på att ta hjälp av auktoriserad personal för att allt ska gå korrekt till.