Junselems

Allt om motorsport!

En sport för alla bilförare

Formel 1 pit

Om man är intresserad av att köra bilder väldigt, väldigt fort, då är ofta Formel 1, Le Mans och Nascar några av de sporter som många tänker på. Vad många inte vet eller kanske tänker på är exakt hur man tar sig till den här typen av extrema sporter.

Senna 1994

Sedan Ayrton Senna dog 1994 efter en våldsam krasch på Imola i Italien så har inte Formel 1 sporten varit densamma. Man införde större och bättre säkerhetsrutiner och vissa banor gjordes till och med om för att man inte skulle ha några fler krascher eller dödsoffer. De senaste 20 åren har det inte omkommit en enda förare inom Formel 1. Och även om det är krascher så slutar det oftast väldigt bra. Frågan är ju bara nu hur man tar sig till dessa extrema sporter med nästan rymdfarkost liknande motorer och lopp.

Kvinnor inom racing

Det är inte helt vanligt att tjejer är med inom just Formel 1 sporten. Men Susie Wolff har återigen vänt på den steken. Senast en kvinna startade i ett lopp var 1992 och man måste gå tillbaka till 70-talet om man vill hitta en kvinna som tagit poäng i ett lopp. Alla Formel 1 förar har dock börjat någonstans och då är det go-cart som gäller. Ayrton Senna började redan som 4 åring och de allra flesta har börjat ungefär där.

Körkort krävs

Vill man däremot lära sig att köra den här typen av bilar så krävs det oftast körkort, sedan ska man ha licens också. Allt för att det ska vara så säkert som möjligt. Vill man ha körkort så finns alltid www.ringensbilskola.se till ditt förfogande. Det kan vara en bra start på din annars lite mer snabba bilkarriär men man måste ju verkligen börja någonstans. Så sätt dig i den där bilen eller go-carten och kör allt vad du kan!