Junselems

Allt om motorsport!

F1 + Aston Martin = sant

Formel 1 stallet Red Bull Racing och biltillverkaren Aston Martin går ihop för att tillsammans bygga en bil med ambitionen att just denna bil ska bli en av världens snabbaste bilar.

Formel1Formel 1 är en bilsport för alla det är ett som är säkert, men det är långt från alla som får möjligheten att tillverka eller ens köra en Aston Martin bil. Det är det dock strax någon som kommer få göra. Biltillverkaren Aston Martin har nämligen slagit sig ihop med Formel 1 stallet Red Bull Racing för att tillsammans skapa en F1-bil som kan komma att bli väldens snabbaste. Enligt Dagens Industri går projektet under namnet AM-RB 001 och totalt ska man bara konstruera mellan 99 till 150 av denna bil, plus att man även ska skapa totalt 25 stycken bilar som inte kommer vara godkända för körning på vanliga vägar. Vad man inte än kommit fram till är hur fort bilen kommer att köra eller vad prislappen för den kommer att landa på men en ambition som man har är att hamna i samma klass som de senaste modellerna från både Bugatti och Ferraris.

Teknik- och designcheferna i samarbete

De som fått äran att konstruera bilen till dennes fulla potential är Red Bull Racings teknikchef Adrian Newey och Aston Martins designchef Marek Reichman. Tanken är att kombinera dessa personers kunskaper för att på så vis komma åt både den senaste Formel 1 tekniken och den klassiska designen som Aston Martin står för. Vad Newey sagt ett uttalande är bland annat att han är medveten om hur Red Bull Racing besitter förmågan att hantera de rent prestandamässiga frågorna kring bilen men att Aston Martins gedigna erfarenhet av att producera vackra, snabba och bekväma GT-bilar också är till en stor nytta för hela projektet – vars produktion kommer ske på Aston Martins brittiska fabrik i Gaydon.