Junselems

Allt om motorsport!

Fart medför risker

Självfallet är det många som gillar fart och rally. Hela grejen är något som i många år har lockat alla möjliga olika människor. Vare sig det har varit i form av folk- eller streetrace så har ofta farten varit i fokus. Det finns även de som satsar på de lite mer speciella motorsporterna såsom formel 1 och dragrace, där det verkligen är hög fart som gäller. Om vi ser till de som är ute på vägen och inte befinner sig på en bana så är det ett flertal av dessa som hamnar i en olycka.

en bil som åker snabbt

När farten är så viktig som den är för många bilförare så händer det en del olyckor längst vägarna. Det finns en del riskfaktorer som många struntar i då de anser sig stå över olyckor och liknande. Många säger att de känner att de har bra kontroll över bilen och klarar höga hastigheter. Det man dock inte tänker på är att man inte är förberedd för händelser som man inte kan styra över. Exempelvis så är det inte helt lätt att veta i förväg om någon missar att du kommer och kör ut framför, eller att ett vilt hoppar fram. Det man då ofta ser som bidragande faktor till att det faktiskt vart så är helt klart fart en orsak.

Matematik kan inte rädda dig

I Stockholm håller man hög hastighet och är ett bra exempel på hur snabbt en olycka kan ske på grund av för hög hastighet och vårdlöshet. En bilbärgning i Stockholm har definitivt fullt upp och håller trafiken flytande genom att agera snabbt. Matematiken kan räkna ur hur kort eller lång bromssträckan blir mot den hastighet man håller. Matematiken räknar också ut statistiken för hur mycket vilt som står längst vägen, trots det så är det den mänskliga faktorn som avgör om man hamnar i en olycka eller inte.