Junselems

Allt om motorsport!

När du behöver reservdelar

Alla fordon har delar som slits ut och behöver bytas, det gäller såväl skateboards och cyklar som motorfordon. När någon av alla delar slits ut behöver man en ny. Nya reservdelar går att hitta på många olika ställen. Som med allt annat gäller att ju vanligare fordon man har, desto lättare blir det att hitta reservdelar. Om man äger en japansk typ 95 Ha Go-tank från andra världskriget är man hänvisad till att tillverka reservdelarna själv. Äger man en Volvo är det dock lättare. Följande möjligheter står till buds.

  • Blocket, Ebay och andra köp- och säljsajter. Här säljs både nya och begagnade reservdelar, men man bör alltid vara på sin vakt mot bedrägerier på den här typen av sajter.
  • En begagnad bil eller motorcykel att plocka reservdelar från. Det kan gå att hitta ett helt fordon där någon viktig del saknas, karossen är rostig eller något liknande, men där det fortfarande finns reservdelar i bra skick att använda sig av..
  • På bilskroten. Det säger sig självt.
  • På nätet, i en webbshop för nya bildelar. En av de bästa sajterna för detta är Skruvat, där man förvisso inte kan hitta reservdelar till gamla japanska tanks, men väl till Jeep, SAAB och Porsche.