Junselems

Allt om motorsport!

Rallybilen är viktig

Rally är något som intresserar många och just Värmland sägs vara meckat för motorsportfantaster. Med det menas att man åker mer rally i de Värmländska skogarna än i någon annan skog. Och det är där de lokala förarna känner sig hemma också, eftersom rally kan ske ute i skogen eller på bana med kombinerat underlag så finns det olika underlag som förarna föredrar.

Rally är stort ute i världen och vi har ett flertal tävlingar varje år i olika länder och i Sverige har vi några representanter som är lite duktigare än de flesta rallyförare. Anledningen är för att majoriteten kommer från Värmland där intresset för sporten är stor. Rallybilen nummer ett just nu är enligt många Ford och rekommenderade bilmärken för rally är just Ford, Subaru, Mazda och Mitsubishi, gemensamt för dessa bilar är att de antingen är två- eller fyrhjulsdrivna. Vill man ha en egen rallybil att köra runt med så är Ford Focus ett bra val, den är inte bara lite billigare utan också en mycket kvick bil. En som testade en ny Ford Focus innan race var P-G Andersson från just Värmland, asfalten var dock något som störde:

Med en och en halv vecka kvar till Bulgariens VM-rally var det välbehövliga timmar som P-G Andersson fick i Ford Focus WRC:n på testslingan.

Innan honom hade Mikko Hirvonen testat i två dagar – Jari-Matti Latvala i en och en halv.

– Det gick bättre och bättre, nu har jag i alla fall lite känsla för hur det ska vara. Men det är fortfarande asfalt och där är jag inte helt hemtam, men nu är jag i alla fall bättre förberedd än om jag inte fått testet.(Läs hela artikeln här)